Tehetségkutató egyetemi programozási verseny

Jelentkezés

A versenyre regisztrálni a következő linken lehet: https://biro.inf.elte.hu/faces/jelentkez.xhtml

Határidő: 2023.11.15. 24:00

 

Felhívás

Az ELTE Informatikai Kara a 2023/2024-as tanévre meghirdeti a 15. Tehetségkutató Egyetemi Programozási Versenyt.

A versenyt öt fordulóban rendezzük meg, az első négy fordulóban szerzett összpontszám alapján a legjobban szereplők jutnak be a döntő fordulóba.

Az egyes fordulókban a versenyzőknek 3-5 programozási feladatot kell megoldaniuk C++, Pascal, C# vagy Java nyelven, a beküldött megoldásokat Linux környezetben fordítjuk újra és az így kapott programokat értékeljük.

A verseny tárgya, követelményei:

  • programozási alapismeretek (programozási tételek),
  • a C++, Pascal, C# vagy Java programozási nyelv ismerete,
  • alapvető adatszerkezetek (verem, sor, prioritási sor, lista, fa, gráf) és algoritmusok (visszalépéses keresés, mohó stratégia, dinamikus programozás, rekurzió),
  • rendszerszemléletű feladatmegoldás, algoritmusok kidolgozása, programok fejlesztése, tesztelése.

A verseny lebonyolítása:

A versenyre nevezni a verseny honlapján lehet, a szükséges adatok (azonosító, név, egyetem, szak, évfolyam) megadásával, bármely forduló előtti szerda éjfélig (http://versenyek.inf.elte.hu/versenyek/tehetsegkutato-egyetemi-programozasi-verseny/). Minden regisztrált hallgató azonosítója a Neptun kódja lesz. Az ELTE IK hallgatói az IK-s jelszavukkal jelentkezhetnek be. A többi versenyzőnek a regisztrációban megadott e-mail címre küldjük el a jelszót.

A verseny mindegyik fordulójában a feladatokat számítógépen kapják a versenyzők (https://biro.inf.elte.hu). A versenyre gyakorolni a https://mester.inf.elte.hu online feladatgyűjteményben lehet.

Az első négy fordulóban a feladatok a Bírón jelennek meg délelőtt 10 órakor, s 18 óráig kell szintén Interneten beküldeni a feladatok megoldását. A beküldött megoldásokat automatikusan értékeljük. A fordulók eredményeit a verseny honlapján közzé tesszük.

A döntőbe az első 4 forduló legjobban teljesítő versenyzőit hívjuk meg. A döntő 3 órás, az ELTE Informatikai Kar laborjaiban rendezzük a Neumann-napi programok keretében.

Az első versenyforduló ideje: 2023. november 18. szombat, 10.00‑18.00 óra.

A második versenyforduló ideje: 2023. december 16. szombat, 10.00‑18.00 óra.

A harmadik versenyforduló ideje: 2024. február 10. szombat, 10.00‑18.00 óra.

A negyedik versenyforduló ideje: 2024. április 6. szombat, 10.00‑18.00 óra.

A döntő időpontja: 2024. május 9. csütörtök, 8.00‑11.00 óra.

Az eredményhirdetés, díjátadás időpontja: 2024. május 9. csütörtök, 12.00 óra.

A döntő és az eredményhirdetés helyszíne az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara (Budapest XI, Pázmány Péter sétány 1/C). A versenyen kiemelkedő eredményt elért versenyzők vehetnek részt a Sapientia ECN programozási versenyen (http://www.ms.sapientia.ro/hu/rendezvenyek/versenyek/sapientia-ecn-programozo-es-matematika-verseny), Marosvásárhelyen, valamint a KPI Open programozási versenyen, Kijevben (http://kpi-open.org/).

A versennyel kapcsolatos tudnivalókat a verseny honlapján folyamatosan közöljük (http://versenyek.inf.elte.hu/versenyek/tehetsegkutato-egyetemi-programozasi-verseny/) .

A felhívás letölthető PDF formátumban.

Archívum

A korábbi évek feladatai és eredményei elérhetőek.